• image 0
  • image 0

Apteka żywności

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Vesper

29.90 25.90 PLN

Apteka żywności – nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności


Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości 55 powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, poprzez oliwę, pieprz, wino - na ziemniakach kończąc. Autorka przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.

Oto kilka przykładów zaczerpniętych z książki:

- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;
- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;
- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;
- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.

Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.

Nie dziękuję