• batch-200 przepisów
  • 2017-08-29 20.53.42
  • 2017-08-29 20.53.16
  • 2017-08-29 20.53.26
  • batch-200 przepisów
  • 2017-08-29 20.53.42
  • 2017-08-29 20.53.16
  • 2017-08-29 20.53.26

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

59.90 46.12 PLN

Przygoda Joela i Dany (autorów poczytnego kanadyjskiego bloga wellpreserved.ca) z domową konserwacją żywności zaczęła się od przypadkowej lekcji robienia dżemu. 

Po 10 latach doświadczeń i eksperymentów dzielą się swoją wiedzą na tematy takie jak: pasteryzacja, kiszenie, suszenie, fermentacja, chłodzenie, wędzenie, infuzowanie. 

Podsuwają receptury, dzielą się praktycznymi wskazówkami, publikują także przepisy na gotowe dania z wykorzystaniem domowych przetworów (to ważne bo jak piszą sami autorzy: „Kiedy uczyliśmy się konserwować żywność, największym wyzwaniem nie było zrobienie przetworów, ale znalezienie sposobów na ich późniejsze wykorzystanie). Jabłka, gruszki, brzoskwinie, rabarbar, szparagi, papryka, grzyby, pomidory, mięsa, ryby – Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni nauczy cię wszystkiego, co musisz wiedzieć, aby wykorzystać swoją kuchnię w 100 procentach.

Jak jest skomponowana ksiażka?

W pierwszej części publikacji znajdziecie informacje na temat 7 metod konserwowania żywności. Druga część ułożona jest według składników. Każdy rozdział poświęcony danemu składnikowi zawiera sześć różnych przepisów i przybliża co najmniej trzy techniki. 

LICZBA STRON: 352 OPRAWA: TWARDA FORMAT: 20.5x25.5 cm WYDAWNICTWO: OTWARTE ROK WYDANIA: 2017

Nie dziękuję