• image 0
  • image 0

Biokurier 1/2016

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

GAJ / EKO MEDIA

5.00 PLN

Najważniejsze tematy numeru:

Co warto wiedzieć o maśle orzechowym?

Postanowiliśmy podważyć sporo mitów, które krążą na temat tego produktu. Wbrew pozorom nie jest on niezdrowy – trzeba tylko wybrać odpowiednie masło. Jakie? Czytajcie!

Subiektywny alfabet superfoods – ciąg dalszy

Przy okazji zerknijcie na kolejne części subiektywnego alfabetu superfoods. Tym razem o ogórkach kiszonych, oleju rydzowym i soczewicy

Z Poradnika Mamy Alergika

Już po raz drugi porcję cennych porad przygotowała dla nas Katarzyna Jankowska – autorka bloga Mama Alergika Gotuje. 40 MAGicznych porad pomoże rozwiązać problemy rodziców „Tadka-Niejadka”. 

Jak powstaje BIO?

W każdym numerze Biokuriera zamieszczamy reportaż z odwiedzin u rolników ekologicznych. Tym razem wybraliśmy się aż w Bieszczady. W Osławicy, przy szosie z Komańczy do Cisnej, gdzie Beskid Niski łączy się z Bieszczadami, duża tablica zaprasza do „Zagrody Serowej”. Właściciele – Jolanta i Waldemar Dalowie hodują krowy i kozy, oferują miejsca amatorom agroturystyki.

Aktywne smaki

Kontynuujemy również dział Aktywne Smaki, w którym Adam Turowiec i Maja Skorupska raczą Was informacjami na temat walorów odżywczych kasz oraz razowego chleba. Całość uzupełnia przepis na buraczane burgery.

Wakacje na słomie?

To tylko jeden z pomysłów na ekowakacje. W dziale Smakiem po Mapie propozycje i inspiracje przygotował dr Piotr Geise. 

Poza tym jak zawsze porady z zakresu kosmetyki naturalnej i solidna porcja nowości z ekorynku.

Nie dziękuję