• image 0
  • image 0

Biokurier 4/2015

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

GAJ / EKO MEDIA

5.00 PLN

W świątecznym numerze Biokuriera przybywa stron - po raz pierwszy w historii pisma jest ich 40. Pojawiają się także nowe działy: Z PORADNIKA MAMY ALERGIKA oraz AKTYWNE SMAKI.

Za pierwszy z nich odpowiada Katarzyna Jankowska, autorka bloga Mama Alergika Gotuje i bestsel­lerowych książek „Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie” oraz „Mama Alergika Gotuje. Na Wyjątko­we Okazje”.  Wyczarowała już ponad 900 dań bez alergenów: mleka, jajek, soi, kakao, selera, orzechów, miodu i glutenu. Swoją kuchnię opiera głównie na ekologicz­nych i naturalnych produktach. 

Aktywne Smaki redaguje natomiast Adam Turowiec, propagator zdrowego stylu życia i dobrego jedzenia. Lub odwrotnie. Od 20 lat czynnie uprawia triathlon. Z pełną premedytacją stara się zarażać swoją pasją do aktywności i świadomego odżywiania. Pisze, edukuje i prowadzi warsztaty, a także doradza firmom w zakresie budowania marki i działalności na tym niełatwym rynku.

Ponadto w numerze:

WIESZ WIĘCEJ

2. Nie tylko miód… O skarbach z pasieki

SPRÓBUJ

6. Jarmuż – zimowy dostawca witamin

8. Dlaczego warto, aby w Twoim menu zagościł…burak?

10. Pięć herbat na zimowe popołudnie

Z PORADNIKA MAMY ALERGIKA

14. Jak poradzić sobie z alergią? Krok po kroku

WIESZ WIĘCEJ

18. Co warto wiedzieć o cytrusach

GARŚĆ PRZEPISÓW

20. Cztery rozgrzewające potrawy na zimę

JAK POWSTAJE BIO

22. W Płonnem postawili na ekowarzywa

DBAJ O ZDROWIE

25. Wszechstronny i niezastąpiony magnez

SPRÓBUJ

28. Subiektywny alfabet superfoods

AKTYWNE SMAKI

30. Aktywnie, smacznie, zdrowo

KOSMETYKA NATURALNA

34. Dwa sposoby na zimową kąpiel

34. To tylko zapach?

NEWSROOM

36. Aktualnośći z biobranży

38. Nowości

Nie dziękuję