• chleb-hamelman
  • chleb-hamelman

Chleb - Jeffrey Hamelman

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Buchmann / GW Foksal

49.99 44.99 PLN

„Pamiętajcie – zawsze znajdzie się ktoś głodny, kto będzie z niecierpliwością czekał na chleb, który piecze się w Waszym piecu!” – przekonuje autor we wstępie. A domowe wypieki chleba to wcale nie jest zadanie tak trudne jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Książka Jeffreya Hamelmana napisana jest w taki sposób, że zainspiruje zarówno początkującego jak i doświadczonego domowego piekarza, ale także profesjonalistów.

- To prawdziwa biblia chleba – przekonuje w dopisku na okładce Eliza Mórawska (White Plate). Trudno się z nią nie zgodzić. „Chleb” to książka kultowa. Autor zdradza sekrety wypieku doskonałego pieczywa (zarówno w piekarni jak i w domu). Co ważne, bazuje na swoim ogromnym doświadczeniu (przygodę z pieczywem zaczynał w latach 70.) i wypróbowanych recepturach. 

A więc do lektury i do dzieła! 

Spis części:

1. Składniki i techniki

Przygotowywanie chleba od mieszania do pieczenia

Składniki i ich funkcje

Techniki ręcznego wyrabiania chleba

2. Przepisy i pieczywo ozdobne

Pieczywo na zaczynie zawierającym drożdże

Pieczywo na zakwasie

Pieczywo bez zakwaszanej mąki

Pozostałe pieczywo

Pieczywo plecione i techniki zaplatania

Projekty dekoracyjne

WYDAWNICTWO: BUCHMANN LICZBA STRON: 478 FORMAT: 185x230 OPRAWA: MIĘKKA 


Nie dziękuję