• image 0
  • image 0

Chleb własnego wypieku - ponad 120 przepisów na chleb pieczony w automacie

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Multico

25.00 PLN

Ręczny wypiek chleba jest dośćżmudny i wyczerpujący. Poza tym wymaga wiedzy na temat czasu wyrabiania,rośnięcia ciasta i temperatury w jakiej rozczyn ma rosnąć. O wiele prościej iwygodniej przebiega cały proces w wypadku pieczenia w automacie – pisze MirjamBeile we wstępie do poradnika „Chleb własnego wypieku – ponad 120 przepisów nachleb pieczony w automacie”.

Pieczony w maszynach chleb oniebo przewyższa większość pieczywa, którym raczą nas sklepy i super markety ajednocześnie nie angażuje nadmiernie naszego cennego czasu. Dla wielu„maszynowe” chleby stały się początkiem przygody z domowym piekarnictwem i dziśwytwarzają chleby metodami tradycyjnymi. Nie zależnie od tego jak będzie w Twoimprzypadku warto w ogóle przygodę z domowymi wypiekami chleba zacząć. MirjamBeile prezentuje ponad 120 przepisów, które wykorzystać można używającdowolnych maszyn dostępnych na polskim rynku. W książce nie brakuje takżewskazówek dotyczących przygotowywania zakwasu, przechowywania chleba, wyboruodpowiedniej maszyny etc.


Przykładowe receptury zawarte w poradniku: chleb anyżowy, chleb jogurtowy,chleb marchewkowy, chleb miodowo-sezamowy, chleb oliwkowy, chleb orzechowy,chleb „pieć ziaren”, chleb z pestkami dyni.

Nie dziękuję