• image 0
  • image 0

Domowe suszenie żywności - Phyllis Hobson

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

Wydawnictwo RM

19.90 PLN

Sztuka suszenia jedzenia stanowi naturalną alternatywę dla mrożenia i wekowania. Przynosi też korzyści finansowe niezamożnym rodzinom ponieważ susząc owoce, jarzyny, ziarna i płatki śniadaniowe zapewniają sobie pożywne produkty odżywcze w sposób tani i energooszczędny – pisze we wstępnie do poradnika „Domowe suszenie żywności”Phyllis Hobson.

 Poradnik wprowadza czytelników w tajniki suszenia: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół.Zawarto w nim liczne porady przydatne zarówno dla tych, którzy korzystają z piekarnika jak i tych, którzy chcą suszyć na słońcu lub w suszarce. Autorka prezentuje metody obróbki wstępnej pozwalającej produktom utrzymać świeży smaki wartości odżywcze. Nie brakuje również porad dotyczących opakowań  i znalezienia odpowiedzi na ważne pytanie: Jaką suszarkę wybrać?

Porady dotyczące suszenia żywności to nie wszystko.

Phyllis Hobson zgromadziła również mnóstwo przepisów na: przekąski, zupy, dania główne, desery i pokarmy dla niemowląt z wykorzystaniem suszonej żywności. Poradnik zawiera przepisy na:granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo – wiśniowe,herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę.

Nie dziękuję