• image 0
  • image 0

Domowe suszenie żywności

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Wydawnictwo RM

19.90 PLN

Sztuka suszenia jedzeniastanowi naturalną alternatywę dla mrożenia i wekowania. Przynosi też korzyścifinansowe niezamożnym rodzinom ponieważ susząc owoce, jarzyny, ziarna i płatkiśniadaniowe zapewniają sobie pożywne produkty odżywcze w sposób tani ienergooszczędny – pisze we wstępnie do poradnika „Domowe suszenie żywności”Phyllis Hobson.

 Poradnik wprowadzaczytelników w tajniki suszenia: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół.Zawarto w nim liczne porady przydatne zarówno dla tych, którzy korzystają zpiekarnika jak i tych, którzy chcą suszyć na słońcu lub w suszarce. Autorkaprezentuje metody obróbki wstępnej pozwalającej produktom utrzymać świeży smaki wartości odżywcze. Nie brakuje również porad dotyczących opakowań  iznalezienia odpowiedzi na ważne pytanie: Jaką suszarkę wybrać?

Porady dotyczące suszeniażywności to nie wszystko.

Phyllis Hobson zgromadziłarównież mnóstwo przepisów na: przekąski, zupy, dania główne, desery i pokarmydla niemowląt z wykorzystaniem suszonej żywności. Poradnik zawiera przepisy na:granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo – wiśniowe,herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę.

Nie dziękuję