• image 0
  • image 0

Domowe warzenie piwa - Richard Lehrl

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

Wydawnictwo RM

29.90 PLN

Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Pokażę domowemu piwowarowi, jak można produkować pierwszorzędne piwo… - obiecuje we wstępie do książki „Domowe warzenie piwa” jej autor Richard Lehrl. Ma ku temu wszelkie podstawy bo jest piwowarem hobbystą z bardzo dużym doświadczeniem.

Poradnik Domowe warzenie piwa zawiera mnóstwo informacji przydatnych domowym browarnikom. Autor opisuje różne gatunki słodu, chmielu i drożdży  a także kluczowe etapy powstawania piwa: śrutowanie, zacieranie, filtrowanie, gotowanie, klarowanie i chłodzenie brzęczki a także fermentację. Atutem poradnika są instrukcje pomagające w samodzielnym przygotowaniu akcesoriów przydatnych podczas domowego warzywa. Pomogą one ustrzec naszą kuchnię przed różnymi „niespodziankami”.

Receptury na domowe piwo

Wśród receptur, które możemy wypróbować znajdują się przepisy na m.in.: letni pils, czeski pilzner, jasny koźlak, jasne piwo pszeniczne oraz piwo wiśniowe.

Spis treści:

  • Jak się warzy piwo?
  • Surowce
  • Etapy w procesie warzenia piwa
  • Przepis na piwo doskonałe
  • Warzenia piwa według receptur
  • Krótka historia warzenia piwa
  • Tabele i spisy

Nie dziękuję