• image 0
  • image 0

Domowy wyrób kiełbas

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

Wydawnictwo RM

29.90 PLN

„Domowy wyrób kiełbas” to ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wieprzowiny, wołowiny, baraniny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie. Książka to także zbiór smacznych przepisów na dania z kiełbasą w roli głównej.


Autorzy książki „Domowy wyrób kiełbas” przekonują i udowadniają, że nawet w niewielkim mieszkaniu można bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co dostępne jest w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokazuje, jak się do tego zabrać. Książka pozwola nauczyć się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Ciekawy rozdział traktuje o kiełbasach wegetariańskich, więc wegetarianie też znajdą coś dla siebie!


Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji. 

Spis treści:

Wstęp

Część pierwsza: Metody pracy

- Opowieść o kiełbasie

- Wyposażenie i składniki

- Przygotowanie i gotowanie kiełbas: podstawowe metody pracy


Część druga: Kiełbasy

- Kiełbasy wieprzowe

- Kiełbasy z wołowiny, baraniny i cielęciny

- Kiełbasy z mięsa mieszanego

- Kiełbasa z dziczyzny

- Kiełbasy drobiowe

- Kiełbasy z ryb i owoców morza

- Kiełbasy wegetariańskie

Część trzecia: Potrawy z kiełbasy

- Kiełbasy na pierwsze i drugie śniadanie

- Przystawki z kiełbas

- Kiełbasy na obiad i kolację


Nie dziękuję