• image 0
  • image 0

Domowy wyrób nabiału

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Wydawnictwo RM

29.00 PLN

Samodzielne wytwarzanie miękkich, niedojrzewających serów takich jak np. mozarella, ricotta, mascarpone czy serek farmerski wcale nie jest trudne, co więcej może okazać się znakomitym hobby – o tym przekonać się mogą czytelnicy poradnika „Domowy wyrób nabiału” autorstwa Kathy Farell-Kingsley.

Autorka już we wstępie do książki pisze: „Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką”.

Tytuł „Domowy wyrób nabiału” zobowiązuje dlatego poradnik nie ogranicza się tylko do serów. Uważna lektura poradnika Kathy Farell-Kingsley  pomoże zmienić kuchnię w mini mleczarnie, w której powstawać mogą: masełko, jogurt, kefir, maślanka, creme fraiche, twaróg czy kwaśna śmietana.

Oprócz zaprezentowanych w przejrzysty sposób receptur książka zawiera także informacje dotyczące przydatnego wyposażenia

W książce zaprezentowane zostały także przepisy na potrawy z wykorzystaniem nabiału – przekąski, dania główne, przystawki i desery.

Spis treści:

Część pierwsza: Produkty z kulturami bakterii

Część druga: Miękkie sery niedojrzewające

Część trzecia: Przepisy z domowym nabiałem

Nie dziękuję