• image 0
  • image 0

Domowy wyrób serów

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Wydawnictwo RM

29.00 PLN

Uwielbiasz oryginalne sery i szukasz wyjątkowego smaku, takiego który zaspokoi Twoje wyszukane podniebienie? Chciałbyś dobry ser samodzielnie zrobić w domu? Mamy dla Ciebie doskonały, praktyczny podręcznik, który wprowadzi Cię w tajniki domowego przetwórstwa mleka – serowarstwa.

W książce "Domowy wyrób serów" z pewnością znajdziesz to czego szukasz bez względu na to, czy lubisz sery miękkie, sery twarde, włoskie, zwarowe, maziowe lub pleśniowe. Pośród blisko 100 przepisów z pewnością znajdziesz ten szczególny, wymarzony przez siebie.

„Domowy wyrób serów” to także mała książka kucharska z serowymi przepisami – zawiera około 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków.

Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka (w książce są receptury m.in. na sery z mleka krowiego, koziego, ale też z wykorzystaniem serwatki), czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.

Książka „Domowy wyrób serów” zawiera oprócz ciekawych przepisów wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - jak pewnie stawiać pierwsze kroki.

"W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser." San Francisco Examiner


„Domowy wyrób serów” – spis treści:

Przedmowa

Przedmowa do nowego wydania

Podziękowania

Wstęp: Sztuka tworzenia serów

Część 1: Od czego zacząć

1. Składniki

2. Wyposażenie

3. Techniki

Część 2: Przepisy na wszelkie rodzaje serów

1. Sery miękkie

2. Sery twarde

3. Sery włoskie

4. Sery zwarowe

5. Sery maziowe i pleśniowe

6. Sery z mleka koziego

7. Inne produkty mleczarskie

Część 3: Z miłości do serów

1 Jak podawać, jak smakować i jak wykorzystywać sery w kuchni

Nie dziękuję