• image 0
  • image 0

Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi, kaczki.

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

Multico

32.95 PLN

"Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi, kaczki" to książka dla osób, które oprócz smacznych przepisów na dania z drobiu, lubią oglądać fotografie potraw oraz dowiedzieć się o historii produktu z którego dane danie powstaje.

W kolejnym tomie serii "Drób", znajdziemy 60 przepisów na dania z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki. Przy każdej z receptur podano ilość osób, czas potrzebny na wykonanie dania oraz zaznaczono stopień trudności wykonania potrawy. Do wyboru potrawka z kurczaka, galantyna z indyka, kaczka pieczona, medaliony z gęsi i wiele innych.

Książka pomoże odpowiedzieć m.in. na takie pytania:

- Co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso?

- Czym się różni drób faszerowany od nadziewanego?

- Po co i jak szpikować drób przed pieczeniem?

-Skąd pochodzą kotlety Pożarskiego?

- Jak usunąć kości z kaczki?

Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

O Autorce:

Hanna Szymanderska to najbardziej znana w Polsce kulinarna encyklopedystka. Autorka kilkudziesięciu książek i kilku tysięcy przepisów. Niekwestionowany autorytet w dziedzinie polskiej kuchnia tradycyjnej i regionalnej.

Seria wydawnicza: Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej

Spis treści:

Kurczęta, kury i koguty

Indyki

Kaczki

Gęsi

Nie dziękuję