• image 0
  • image 0

Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki i sałatki

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

Multico

30.50 PLN

"Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki i sałatki" to książka dla smakoszy, którzy oprócz smacznych przepisów na dania z jajek i serów, lubią oglądać fotografie potraw oraz dowiedzieć się o historii produktu z którego komponowane jest dane danie.

W kolejnym tomie serii "Jajka i sery", znajdziemy 70 przepisów na omlety zapiekanki i sałatki. Przy każdej z receptur podano ilość osób, czas potrzebny na wykonanie dania oraz zaznaczono stopień trudności wykonania potrawy. Nietypowe jajecznice i jajka sadzone będą ciekawą alternatywą dla podawanych na śniadanie kanapek z serem i szynką. Proste sałatki świetnie się sprawdzą jako zdrowy i lekki lunch, a aromatyczne zapiekanki urozmaica obiady i kolacje.

Książka pomoże odpowiedzieć m.in. na takie pytania:

- Czym są perduty i jak je przygotować?

- Jakie są najlepsze dodatki do jajecznicy?

- Dlaczego jajek nie wolno gotować dłużej niż 10 minut?

- Który ser podczas topienia zamienia się w ciągnące nitki, a który w gładką masę?

- Co łączy bryndzę z fetą?

Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

O Autorce:

Hanna Szymanderska to najbardziej znana w Polsce kulinarna encyklopedystka. Autorka kilkudziesięciu książek i kilku tysięcy przepisów. Niekwestionowany autorytet w dziedzinie polskiej kuchnia tradycyjnej i regionalnej.

Seria wydawnicza: Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej

Spis treści:

Jajka

Sery

Nie dziękuję