• kuchnia-palucka-krzysztof-lesniewski
  • kuchnia pałucka 2
  • kuchnia pałucka 4
  • kuchnia-palucka-2
  • kuchnia-palucka-tyl
  • kuchnia-palucka-krzysztof-lesniewski
  • kuchnia pałucka 2
  • kuchnia pałucka 4
  • kuchnia-palucka-2
  • kuchnia-palucka-tyl

Kuchnia Pałucka - Krzysztof Leśniewski

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

GAJ / EKO MEDIA

32.00 PLN

„Kuchnia Pałucka” to wyjątkowy i pierwszy tego rodzaju zbiór ponad 150, wzbogaconych zdjęciami, przepisów: Czornina z owijonkami, drożdżok z rabarbarym, zupa chlebowa, zupa z korbola, gomółki – te potrawy to zaledwie przedsmak bogactwa tradycyjnej kuchni Pałuk. Co ważne, stare receptury zostały dostosowane do współczesnych warunków.

Starając się podtrzymywać tradycję sezonowości w kuchni, autor pogrupował przepisy według czterech pór roku – pozwala to na czerpanie kulinarnych inspiracji i sięganie po receptury, które w danym okresie roku można przyrządzić z najzdrowszych i najłatwiej dostępnych składników. Przepisy wzbogacają opisy regionalnych zwyczajów i obrzędów.

Krzysztof Leśniewski

Kucharz – pasjonat, przewodnik turystyczny, miłośnik wszystkiego co pałuckie i… mors. Promuje lokalną kuchnię podczas rodzaju jarmarków i inscenizacji historycznych. Laureat nagród kulinarnych i gość programu „Ewa gotuje”. Działa aktywnie w lokalnych organizacjach promujących zabytki (m.in. kurhan neolityczny w Złotowie) i kulturę Pałuk. W 2014 r. wyróżniony statuetką Century w kategorii Pasjonat roku. Prowadzi blog i fanpage „Kuchnia Pałucka”.

format: B5  liczba stron: 160


Podobne produkty

Nie dziękuję