• kuchnia-toskanska
  • kuchnia-toskanska

Kuchnia Toskańska Piotra Adamczewskiego

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

Wydawnictwo RM

29.90 26.91 PLN

Na kartach „Kuchni Toskańskiej”, Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…

Kuchnia toskańska to książka palce lizać!  Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. 

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. 



Podobne produkty

Nie dziękuję