• image 0
  • image 0

Kuchnia dla diabetyków

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Wydawnictwo RM

23.00 PLN

Poradnik „Kuchnia dla diabetyków. Przystawki, dania główne, desery” może utwierdzić w przekonaniu, że cukrzyca nie oznacza utraty radości z jedzenia.

We wstępie do książki czytamy: „…cukrzyca nie oznacza pogorszenia jakości życia – wręcz przeciwnie może sprawić, że zaczniemy odżywiać się rozsądnie, zdrowo i różnorodnie na co dzień”.

Autorki poradnika (specjalistki do spraw żywienia), Britta Macho i Tina Schlag opracowały szereg łatwych w przygotowaniu przepisów na potrawy z ogólnie dostępnych składników. Zdobędą one gusta nie tylko diabetyków, ale także ich rodzin i gości!

„Kuchnia dla diabetyków” to nie tylko książka kucharska. Otwiera ją wstęp zawierający podstawowe informacje na temat cukrzycy, a także praktyczne porady dotyczące tego jak robić zakupy. Co ciekawe, zaproponowane przez autorki przepisy, wykorzystywać można w różnych wariantach.

–Za każdym razem, gdy ponownie czytam moje przepisy , przychodzą mi do głowy pomysły na zmiany w różnych daniach głównych – pisze Britta Macho.

Książka zawiera liczne, barwne zdjęcia.

Spis treści:

Przedmowa

Co warto wiedzieć o cukrzycy

Jak utrzymać dobrą jakość życia aż do podeszłego wieku

Co zawsze chciałeś wiedzieć o cukrzycy

Przystawki i zupy

Przekąski

Dania główne

Dania słodkie i desery

Nie dziękuję