• kuchnia-slaska
  • kuchnia-slaska

Kuchnia śląska. Potrawy tradycyjne

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Astrum

32.50 PLN

Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić!

Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne. 

3 powody, dla których warto sięgnąć po ksiażkę "Kuchnia śląska. Potrawy tradycyjne"

  1. reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, 
  2. opisy zwyczajów i praktyk kulinarnych oraz 
  3. opisy ziół przyprawowych stosowanych w kuchni śląskiej.

Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich.

Nie dziękuję