• image 0
  • image 0

Mięso

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych. Bezpłatna wysyłka od 150 zł!

Multico

42.00 PLN

"Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika" to książka dla smakoszy, którzy oprócz smacznych przepisów na przysmaki mięsne, lubią oglądać fotografie potraw oraz dowiedzieć się o historii produktu z którego danie powstaje.

W kolejnym tomie serii "Mięso", znajdziemy 80 przepisów na dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika. Przy każdej z receptur podano ilość osób, czas potrzebny na wykonanie dania oraz zaznaczono stopień trudności wykonania potrawy. Do wyboru kotlety, zrazy, pieczenie, gulasze, zapiekanki i wiele innych

Książka pomoże odpowiedzieć m.in. na takie pytania:

  • Jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne?
  • Skąd wzięła się moda na sztufady z wołowiny?
  • Czym różni się filety od kotletów?
  • Jakie mięso jest najlepsze na pieczeń?
  • Ja przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań?

Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

O Autorce:

Hanna Szymanderska to najbardziej znana w Polsce kulinarna encyklopedystka. Autorka kilkudziesięciu książek i kilku tysięcy przepisów. Niekwestionowany autorytet w dziedzinie polskiej kuchnia tradycyjnej i regionalnej.

Seria wydawnicza: Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej

Spis treści:

  • marynaty
  • cięlecina
  • wołowina
  • wieprzowina
  • baranina
  • królik

Nie dziękuję