• sushi-i-sashimi
  • sushi-i-sashimi

Sushi i sashimi

Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Wydawnictwo RM

29.99 PLN

Prawdziwa gratka dla entuzjastów japońskiej kuchni. Sushi i sashimi to, jak czytamy we wstępie, dusza japońskich kulinariów. "Sztuka mistrza sushi wymaga tak wielu lat ćwiczeń, że rzadko to danie przygotowywane w domu będzie idealne, przynajmniej w swoich najbardziej wyszukanych wariantach". Niemniej jednak z pewnością warto spróbować! 

Ksiązka przybliża kulturowe tło japońskich potraw, prezentuje przybory przydatne do ich przyrządzania i wreszcie dostarcza solidnej porcji przepisów. Jak przygotować ryż do sushi? Jak przygotować białą rybę, mątwy i homary? W jaki sposób przyrządzić bukiet jarzyn do sushi? Wszystko jest wytłumaczone krok po kroku, ze zdjęciami. Wśród przepisów znajdziecie: nighiri, gunkanmaki, hosomaki, oshisushi, sashimi, maguro, aji, katsuo i wiele innych... 

okładka: miękka liczba stron:96 format: 22 x 23 cm

Nie dziękuję